Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

Ψόφος εμπιστοσύνης...

Παρασκευή βράδυ επιστρέφοντας κομμάτια από τη δουλειά - περπατώντας μέχρι το σπίτι καθώς τι έκπληξη !!!!- ήταν κλειστό το κέντρο από πορεία - . είπα να ξαπλώσω και να ανοίξω την χαλασμένη τηλεόραση μου που παίζει δύο κανάλια με χιόνια, alpha και Ετ1.
Πήρα και το κατιτίς να τσιμπολογώ, άνοιξα και το netbook για να βλέπω σχόλια από το twitter που παρεμπιπτόντως έτσι που κατάντησε η δημοσιογραφία, είναι η πιο έγκυρη μορφή συμμετοχικής ενημέρωσης, και άραξα να απολαύσω όπως οι περισσότεροι απ'οτι είδα, την φαρσοκωμωδία της περίφημης ψήφου εμπιστοσύνης.
Στα ΜΜΕ εμφανίζονται καμιά 20αριά άντε 30αριά βουλευτές-μαϊντανοί, και ομολογώ ότι μερικών εκ' των ομιλητών αγνοούσα την ύπαρξη και άλλων τη γνώριζα μεν, αλλά ο εγκέφαλός μου για να με προστατεύσει είχε φροντίσει να την ξεχάσω.
Ειλικρινά δε  μπορώ να αποφασίσω τι με τρομάζει περισσότερο : 'Οτι αυτά τα άτομα εκπροσωπούν το λαό και νομοθετούν ή ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που επέλεξαν αυτά τα άτομα να τους εκπροσωπήσουν ;
Καταρχήν όλες οι κυρίες είχαν πάει κομμωτήριο. Τρίχα δεν κουνιόταν από τη λακ. Σου λέει πότε θα μου ξαναδοθεί βήμα να εμφανιστώ και να με δουν τόσοι πολλοί ; με αποτέλεσμα η κα Ουρανία Παπανδέου - Παπαδάκη να χει ένα κεφάλι σαν κολοκύθι- σα τα μαλλιά των playmobil που νομίζεις ότι το αφαιρεί ολόκληρο πριν παει για ύπνο. Το οποίο το συνδύασε με λουλακί ταγεράκι για να πλήξει βάναυσα κάθε έννοια αισθητικής. Της είχαν γράψει εκεί και μια μαλακία που την έκανε χίλιες πρόβες στο καθρεύτη για να τη πει , και μας κακοποίησε την ακοή και το μυαλό εκτός από την αισθητική.
Άννα Διαμαντοπούλου : Ξεκίνησε το λόγο της  με ενθουσιασμό που έχουν μαζευτεί ξένοι δημοσιογράφοι να καλύψουν το γεγονός και ότι μας βλέπουν σε πολλά μέρη του πλανήτη. Δεν είναι καλλιστεία μανδάμ !!! Δεν είσαι η Άννα Βίσση ή ο Σάκης στη Ευροβίζιον. !! - στυλιστική επιλογή για τη μεγάλη βραδιά :λαμέ σακάκι. - Της έκανε χαλάστρα ο Γ.Α.Π που έκανε θεαματική είσοδο στο κοινοβούλιο ενώ μιλούσε και διεκόπη ο λόγος της για το θερμό χειροκρότημα που ακολούθησε. Νομίζω ότι το κανε επίτηδες ο Γιωργάκης για να την πικάρει.
Βουλευτές Λ.Α.Ο.Σ - Μέσος όρος ηλικίας 106. Έχουν πιάσει πλήρως το παλμό της κοινωνίας. Το θέμα ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης και ανέβηκε το ραμολιμέντο ο Κοραντης και ανέφερε ως λόγο άκουσον άκουσον για να μη δωθεί ψήφος εμπιστοσύνης ότι άλλαξαν οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων και προσβλήθηκε στην παρέλαση ο Παπούλιας !!!. Ναι αυτός και μόνο κατά τον κύριο Κοράντη είναι λόγος για να μη δινόταν ψήφος εμπιστοσύνης. Στο σημείο εκείνο εξοργίστηκα και μου πέρασε η νύστα και μου κόπηκε και η όρεξη, μέχρι που ανέβηκε ο Κιλτίδης και κει παρακάλαγα να χω παραισθήσεις και ότι βλέπω και ακούω κάτι άλλο παρά βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου. 
Επίσης όλοι σχεδόν άρχισαν να επικαλούνται αποφθέγματα και αποσπάσματα από ποιήματα. Σου λέει τι να λέω τέτοιες ώρες ας κοτσάρω το Νομπελίστα ποιητή κολλάει δε κολλάει κάνει εντύπωση και δείχνει και classy !!
Ειδικά όταν είδα Ροδούλα Ζήση να απαγγέλλει ντυμένη σοσιαλίστρια των 80ies μου κατσε το μπισκότο στο λαιμό. Είχε απωθημένο γιατί η δασκάλα δεν την έβαζε να λέει ποίημα στις εθνικές γιορτές και τα συγκέντρωνε να τα πει μαζεμένα. 
Α ! και όλοι ανεξαιρέτως κάναν καραμέλα την ''ιστορική ευθύνη'' . Αυτή την ιστορική ευθύνη που τη σκέφτηκαν τώρα ενώ επί σειρά ετών βούλιαζαν μέσα στη διαφθορά. Μου ρχονται τυχαία στο μυαλό, σκάνδαλα, Μ.Κ.Ο, διορισμοί , μίζες κτλ. Τότε δεν υπήρχε ''ιστορική ευθύνη'' γαμώ την μεταπολιτευτική μου γενιά μέσα ; 
Την ομιλία του Πρωθυπουργού της Χώρας δεν την άκουσα όλη γιατί με πήρε ο ύπνος με ανοιχτή τηλεόραση, φώτα ,λάπτοπ κτλ. Άκουσα κάτι χειροκροτήματα στον ύπνο μου και κατά τις 4 που σηκώθηκα να βολευτώ διαπίστωσα ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ναι ! αυτή τη βουλή τη ψηφίσαμε εμείς , αυτό το κόμεντι κλάμπ των ανίδεων και κομπλεξικών ανθρώπων το διαλέξαμε να ψηφίζει νόμους.  Ευτυχώς, ευτυχώς βλέπω ότι η γενιά μου (ανεξαρτήτως οικογενειακών καταβολών) να αρνείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο σύνολο αυτού του τσίρκου.


και απ'τον Βασίλη - '' Ελλάς ηρώων χώρα'' Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου