Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

Περί Έρωτος και άλλων δαιμονίων


 love makes the world go round not money ...believe me.. 
....lets talk about love λοιπόν...

Τι εστί έρως ;;
Είναι ο γιός της Αφροδίτης και του Άρη (ομορφιά και πόλεμος) αν μη τι άλλο αυτό το παιδί είναι εκρηκτικός συνδυασμός..
 Ο Πλάτωνας θεωρεί ότι ο έρωτας είναι η ακανίκητη επιθυμία του ανθρώπου να συμπορευτεί με τους θεούς όντας σε παραλήρημα. Στο ''Συμπόσιο'' η Διοτίμα εξηγεί ότι ο έρωτας εκφράζει την ανάγκη και την επιθυμία μας να κατακτήσουμε την αιωνιότητα. Έρωτας είναι η επιθυμία όσων δεν κατέχουμε..
 Ο Φρόυντ λέει ότι  έρωτας είναι το βασικό ένστικτο για την διατήρηση της ζωής και την αναζήτηση ευχαρίστησης. Είναι η ικανοποίηση της σεξουαλικής επιθυμίας
Νομίζω θα συμφωνήσω με τον Πλάτωνα.  Ο έρωτας υπάρχει για να  δίνει την ψευδαίσθηση στον ερωτευμένο ότι σταματάει το θάνατο. Είναι ακραίος ναρκισσισμός γιατί ερωτεύεσαι αυτό που νιώθεις το δικό σου συναίσθημα για τον άλλο.. Ίσως να ναι και ψυχική διαταραχή ή να είναι η προβολή της επιθυμίας μας σε αυτόν που θα συναντήσουμε τυχαία..
Τον νιώθουν διαφορετικά τα δύο φύλα; Οι άντρες ερωτεύονται πιο δυνατά λένε κάποιοι..
Ο Δάντης είπε ότι ''αγαπά πολύ λίγο όποιος μπορεί να διηγηθεί τον έρωτά του''
 Ο Ασκληπιάδης είπε ''Ο έρωτας είναι ο αρχιτέκτονας του σύμπαντος''
 «Ο έρωτας μοιάζει με τον ατμό. Όσο πιέζεται, τόσο πιο δυνατός γίνεται.» (Β.Ουγκώ)
«Ο έρωτας μοιάζει με τον αέρα. Δεν ξέρουμε ποτέ από πού μπορεί να μας έρθει.» (Ονορε ντε Μπαλζακ)
'' Ο έρωτας έχει κάτι το τόσο χαρακτηριστικό, που δεν μπορούμε να το κρύψουμε όταν υπάρχει ούτε να τον προσποιηθούμε όταν δεν υπάρχει''.( Μαρκησία de Sable)
  Μήπως τελικά είναι άλλοθι  ;; ''Πρέπει να έχει κανείς έναν έρωτα, ένα μεγάλο έρωτα, για να του εξασφαλίζει άλλοθι στις αδικαιολόγητες απελπισίες που κυριεύουν όλους μας ''(Αlbert Camus)

''Η ουσία του έρωτα είναι η αβεβαιότητα '' λέει ο O. Wilde - H βεβαιότητα οδηγεί στην πλήξη που ναι ο εχθρός του έρωτα.. Το δυνατότερο διεγερτικό του έρωτα είναι η αμφιβολία..
''Ο έρωτας της φαντασίας είναι πολύ καλύτερος από τον έρωτα της πραγματικότητας'' (Αντι Γουόρχολ) - και ο ανεκπλήρωτος είναι αυτός που κρατάει στο χρόνο θα προσθέσω εγώ.. Είναι μοναδικός, είναι ανυπέρβλητος, θολώνει την κρίση, μας εξυψώνει και μας συντρίβει ταυτόχρονα..είναι κάτι υπερφυσικό και τόσο φυσικό μαζί. Εμπεριέχει την απόλυτη αντίφαση... είναι έκσταση και οδύνη, παντοδύναμος και ανυπεράσπιστος..
O έρωτας πονάει ....αναμφισβήτητα ..
 ''Ο έρωτας είναι από τη φύση του πόνος – έγραψε ένας μυστικιστής. Αυτό εξηγεί γιατί πολλοί αποφεύγουν τον έρωτα και προτιμούν τους έρωτες ''..''Στην καταιγίδα του έρωτα, η ομπρέλα της λογικής λυγίζει'' (Τσινικοπουλος Δ.) - μήπως είναι συνώνυμο της (αυτό) καταστροφής;


 Ό,τι και αν γράψω, όσο σπουδαίος και να ναι αυτός που το πε είναι τόσο μα τόσο λίγο και ανίκανο να περιγράψει τον έρωτα...
Η τέχνη, η ποίηση και η μουσική έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να μας τον περιγράψει...

να δούμε τι θα μας πει και ο Πάριος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου