Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ο νόμος του Μέρφυ των καλοκαιρινών διακοπών

Κάθε χρόνο, και μετά από ένα μικρό ή μεγάλο χειμωνιάτικο αγγούρι που λίγο πολύ ο καθείς έφαγε, περιμένουμε με λαχτάρα τις όποιες διακοπές θα κάνουμε το καλοκαίρι, εναποθέτοντας σε αυτές τις λίγες μέρες, μεγάλες προσδοκίες χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς και διασκέδασης. Ανυπομονούμε και μετράμε αντίστροφα τις μέρες για τη καλοκαιρινή μας άδεια, για να βάλουμε το μαγιώ μας και να εξορμήσουμε στις παραλίες.
Κάθε φορά λοιπόν, ξεκινάμε με τις καλύτερες διαθέσεις και με οργάνωση και πιστεύουμε πως τίποτε και κανείς δε μπορεί και δε δικαιούται να μας χαλάσει τις τόσο πολυαναμενόμενες διακοπές μας.. χμμμ...
Μόνο που λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο... και θες γιατί σκοτεινές δυνάμεις συνωμοτούν εναντίον μας?, θες γιατί έτυχε να βρεθεί σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων κοντά μας ο Μητσοτάκης, θες γιατί σε καταράστηκε ο συνάδελφος που πρόλαβες και του πήρες την ''καλή'' βδομάδα της άδειας , όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αντιμετωπίσει κάποια από τις παρακάτω ''γκαντεμιές'' :

 - Να τύχει να δουλεύεις σαν το σκυλί κατά τη διάρκεια του καύσωνα, και όταν πας πέντε μέρες κάπου, να βρέχει καρεκλοπόδαρα, να φυσάει και να κάνει κρύο.

- Να έχεις υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια τις μέρες που θα σαι αδιάθετη, και να κανονίσεις τις διακοπές σου σύμφωνα με αυτές, και για μοναδική φορά μέσα στο χρόνο, να τύχει να καθυστερήσει ή να ρθει νωρίτερα η περίοδος σου, για να συμπέσει επίτηδες με τις διακοπές σου. Ηard εκδοχή, να σου ρθεί τη πρώτη μέρα με το που βγεις από το καράβι και πατήσεις στεριά.

- Να μείνεις από βενζίνη δεκαπενταύγουστο στο πουθενά,έχοντας ξοδέψει όση είχες ψάχοντας για ανοικτό πρατήριο. Hard εκδοχή να έχεις μείνει και από μπαταρία στο κινητό.

- Να πέσεις σε ''απαγορευτικό'' γιατί θα χει εκατό μποφόρ μόνο τη μέρα και ώρα που αποφάσισες εσύ να ταξιδεψεις. Και καλά να χεις ξεμείνει στο νησί και να μη μπορείς να γυρίσεις, φαντάσου να ξεμείνεις στο Πειραιά μέχρι να κοπάσουν οι αέρηδες;
- Να χεις επισκεφτεί ένα μέρος για να δεις από κοντά τη super douper παραλία για την οποία είναι διάσημο, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με βαρκάκι, και να τύχει να χει ''απαγορευτικό'', γαμώ τα μελτέμια μου γαμώ. 

- Να γυρνάς στις αρχές καλοκαιριού στον ήλιο που ακόμα είσαι άσπρος χωρίς αντηλιακό και να μην παθαίνεις το παραμικρό, και στις διακοπές να βάζεις συνέχεια αντιλιακό με 50+ δείκτη προστασίας, να κάθεσαι μόνο κάτω από την ομπρέλα, και να ψηθείς να κοκκινίσεις, να καείς τόσο που να μη σε σώζουν ούτε τριάντα στραγγιστά γιαούρτια. Hard εκδοχή εκείνο το βράδυ που θα ξεροψηθείς και θα ξεφλουδίζεις, να σε τσιμπήσουν και όλες οι σκνίπες της περιοχής.


- Και τελευταίο και καλύτερο : Να πέσεις πάνω σε απεργία διαρκείας α) των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο β) των λιμενεργατών αν ταξιδεύεις με πλοίο, γ) των ταξιτζήδων που χουν κλείσει μόνο την εθνική οδό που θα χρειαστεί να διασχίσεις εσύ αν ταξιδεύεις οδικώς.
Φυσικά ανάλογα με το ποιο μέσο θα ταξιδεύεις εσύ συγκεκριμένα, θα κάνει ο αντίστοιχος και μόνο κλάδος απεργία εκείνη τη στιγμή.

Απεύχομαι  τα ανωτέρω σε όλους σας, σε όσους γυρίσατε καλή προσαρμογή, σε όσους δε γυρίσατε, καλή συνέχεια, καλές βουτιές...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου