Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Summer in the City

Η αλήθεια είναι ότι μου λείψανε τρομερά τα τρι-δι-μηνα καλοκαιρινών μου διακοπών των παιδικών , εφηβικών, φοιτητικών μου χρόνων στο μαγευτικό, κατάφυτο Πήλιο !!
Για πλείστους λόγους όμως , τυχαίνει με μικρές απουσίες 3-4 ημερών, τα τελευταία τρία καλοκαίρια να είμαι ανάμεσα σε αυτούς που παραμένουν τον Αύγουστο στην Αθήνα, και κάθε χρόνο πείθομαι ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου άσχημα. 
Προκειμένου λοιπόν να γκρινιάζουμε και να δυσανασχετούμε ας εστιάσουμε στα τόσα θετικά που έχει να μας προσφέρει το Summer in the City.

- Χρειάζεσαι μόνο λίγα λεπτά για να πας από τη μία άκρη του λεκανοπεδίου στην άλλη, και συνειδητοποιείς πόσο κοντά είναι πχ η Κηφισιά, ο Πειραιάς, η Γλυφάδα κτλ. 

- Μπορείς να παρκάρεις κυριολεκτικά οπουδήποτε ! Πάνω στην Ερμού για παράδειγμα - έχει όντως συμβεί δεν είναι αστικός μύθος - 

- Τα μαγαζιά της παραλιακής έχουν όσο κόσμο χρειάζεται , ώστε και να μην είσαι μόνος, αλλά ούτε και να πας να πιείς το ποτό σου και από το στριμωξίδι να το πίνει ο από πίσω.

- Υπάρχουν απίστευτα μπαρ με ταράτσες με θέα όλη τη πόλη. - τη νύχτα από ψηλά είναι όντως όμορφη- 

- Μπύρες στο ''βράχο'' δίπλα στην Ακρόπολη, πάλι με θέα όλη τη πόλη, παρέες με κιθάρες, ζευγάρια, και κάποιοι ξέμπαρκοι γραφικοί τουρίστες. ( μετά τους Ολυμπιακούς, υπάρχει και σκάλα για εύκολη πρόσβαση και δε χρειάζεται να ανεβαίνεις ξυπόλιτος και μπουσουλώντας ) 

- Ο περίπατος στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και στη Πλάκα με την φωτισμένη Ακρόπολη να στέκει επιβλητική σε απόσταση αναπνοής. must συνδιασμός με παράσταση - συναυλία σε Ηρώδειο.

- Μπύρες στην πλατεία - πάρκο- παγκάκι της γειτονιάς. (all time classic φθηνή εναλλακτική )

- Θερινά σινεμά !!! Ταινίες του χειμώνα που δεν πρόλαβες να δεις, καινούργιες, σινεφίλ, σε αυλές νεοκλασικών σπιτιών, κήπους και ταράτσες με καρέκλες σκηνοθέτη. (Συνήθως ο γεράκος στο κυλικείο χρειάζεται μισή ώρα να γεμίσει ενα κουτί ποπ κορν, αλλά είναι και αυτός αναπόσταστο κομμάτι - εξάλλου δεν αρχίζει η ταινία αν δεν επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους)

- Μπαλκονάδα ! Ατελείωτη βραδινή αμπελοφιλοσοφία στο μπαλκόνι με φίλους και γείτονες, (πάλι με μπύρες - πίτσες κτλ) με θέα τους απέναντι να παίζουν τάβλι, το μπάρμπα με το σόβρακο που έχει μεταφέρει τη τηλεόραση στο μπαλκόνι,

- Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Σούνιο. ( βραδινό μπάνιο- συνδιασμός ακαταμάχητος )


- Καλοκαιρινές συναυλίες σε Ο.Α.Κ.Α, Λυκαβητό, θέατρο βράχων, πέτρας, Άλσος Γαλατσίου.


(Εξάλλου στα νησιά, γίνεται πατείς με , πατώ σε, και θα πέσεις πάνω στους ίδιους που συναντάς κάθε πρωί όλο το χειμώνα στη Πανεπιστημίου. )
 
 

1 σχόλιο:

  1. Όσοι όμως δεν μπορούν να πάρουν άδεια άλλη εποχή του χρόνου για να επισκεφθούν το μέρος που επιθυμούν δυστυχώς δε θα μπορέσουν να ζήσουν τα παραπάνω... (...εκτός αν δεν πάνε :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή